Hvis du er ny i pokerverdenen, kender du måske slet ikke pokerreglerne endnu. De siger, det kun tager fem minutter at lære reglerne til Texas Hold’em, som er den mest populære pokervariant i verden i dag, men de siger også, at det tager et helt liv at mestre spillet.

Øvelse gør mester, og måske har du også søgt viden om poker på nettet, og er stødt på pokerslang, som du ikke forstod en bjælde af. Pokerspillere har nærmest deres helt eget sprog, hvor udtryk som “+EV”, “CRAI”, “Donk-bet” eller lignende ofte dukker op i en samtale mellem to pokerspillere der diskuterer en pokerhånd.

Lær pokerslang i denne poker ordbog, og bliv bedre til at forstå udtrykkene der tales om, når du læser med på diverse pokerfora eller i chatboxen, når du spiller på dit foretrukne online pokersite.

Herunder kan du lære reglerne til Texas  Hold’em, som i øvrigt spilles i både Fixed Limit og No Limit. Disse definerer hvor meget en spiller kan/må bette på et hvert givent tidspunkt. No Limit betyder som du sikkert ved, at du kan gå “all in” på ethvert givent tidspunkt med alle dine chips, og det er også den variant, stort set alle pokerspillere i verden spiller mest.

 

Pokerreglerne – sådan spiller du Texas Hold’em

Poker er bredt kendt som verdens mest spillede kortspil, og især Texas hold ’em varianten er efterhånden blevet kult efter spillets konstante optræden i film.

Texas hold ’em er suverænt det mest kendte, men også pokervarianter som 5 card draw, Omaha og 7 card stud er værd at nævne i flænget. Selvom disse spil varierer meget i, hvordan spillene skal spilles, så bruger de alle det samme værdihierarki, og det er det, der karakteriserer det som poker.

 

Værdihierarkiet

Værdihierarkiet er det system, som definerer, hvad der vinder de bestemte hænder. Vinderhånden er altid relativ til de andres hænder – med andre ord kan du vinde med noget meget lavt, men samtidig også tabe med noget højt, hvis din modstander har en endnu bedre hånd. Værdihierarkiet ser ud således med den laveste værdi fra toppen:

Højeste kort: Det højeste kort vinder hånden, fordi ingen har noget bedre, hvilket ofte er et usandsynligt scenarie. Er der eksempelvis to spillere tilbage, og det højeste kort ligger på bordet, splittes puljen.

Et par: Et par er to ens kort i forhold til værdien på kortet og ikke kulør. Sidder der to eller flere spillere med et par, vinder det højeste par. Eksempelvis slår to konger to damer. Es kan både fungere som 1’er, men i tilfælde af et par vil man bruge det som 14 i stedet. Et par es er altså det højeste par, du kan få.

To par: Akkurat samme princip som med et par.

Tre ens: tre ens er tre ens kort i forhold til værdi og ikke kulør, og selvom man ”kun” skal bruge tre kort for at få denne til at gå op modsat to par, anses dette altså for at være sværere, hvorfor tre ens slår to par.

Straight: fem ens i numerisk rækkefølge uanset kulør. Eksempelvis 7-8-9-10-knægt. Sidder der flere med straight, vinder den med det højeste toptal. Den bedste straight er fra 10 til es.

Flush: Fem af samme kulør. I tilfælde af flere med flush, vinder den med højeste kort.

Fuldt hus: Tre af en slags og to af en anden. Eksempelvis tre 7’ere og to 10’ere.

Fire af en slags: Som med tre af en slags blot med fire kort i stedet.

Straight flush: En straigh og flush i kombination. Eksempelvis ruder 5-9 eller spar 6-10.

Royal straight flush: 10-es i samme kulør. Dette slår alt, men er også meget ualmindeligt at få.

 

Texas hold ’em – spillet startes

Man får to kort, som man skal holde til sig selv. Der betales small og blind og af de to personer efter dealeren, for at folk ikke bare kan gå gratis med til floppet. Folk melder altså ind inden floppet, om de vil gå med eller ej.

Floppet er de tre første kort, der kommer på bordet, som alle kan bruge til deres kortkonstellation i forhold til værdihierarkiet. En runde går nu igen med, at folk kan raise (byde ind og forcere folk til at betale for at være med), calle (matcher det raisede), checke (sidde over med forhåbning om at gå videre uden at skulle betale ekstra. Dette er dog kun en mulighed, hvis der ikke bliver raiset) eller folde (smide kortene, hvis man ikke vil gå med til de beløb, der bliver raiset til).

Det næste kort vendes (turnkortet). En runde mere med raises, checks og folds forekommer.

Det sidste kort (riverkortet) vendes på bordet, så der nu er fem kort på bordet. Er der stadig spillere tilbage på dette tidspunkt, skal de nu raise, checke eller folde igen, indtil en af dem folder.

Er begge med til det sidste, vendes kortene og vinderen findes ud fra værdihierarkiet. Potten gives til vinderen, og en ny runde starter.