Des længere og dybere man kommer ind i pokerens forunderlige verden. Jo flere underlige, sjove og måske endda mærkelige pokerudtryk vil man støde på. Selv inkarnerede pokerspillere der måske har spillet poker dagligt i flere år, kan sommetider komme i tvivl om betydningen af forskellige pokerudtryk. Der opstår konstant nye pokerudtryk, så det er forståeligt nok at holde sig opdateret med alle de nye pokerudtryk.

Mange udtryk er på engelsk

Meget af den pokerlitteratur der er på markedet i dag, er skrevet på engelsk, og derfor er mange pokerudtryk naturligvis på engelsk. Men der har også vist sig en tendens til at, vi her i Danmark har ”fordansket” mange engelske poker udtryk, som på mange måder er sjove, og finurlige. Men samtidig også kan være med til at gøre det hele lidt mere uoverskueligt, især for helt nye pokerspillere.

Mange af de ”fordanskede” pokerudtryk giver sig selv, når man eksempelvis tager pokerudtrykket ”river”. River er som bekendt det sidste fælleskort der bliver delt ud, og man har så i Danmark ”døbt” den ”floden”, fordi river betyder flod på Dansk. Derfor vil du komme til at støde på personer der vil fortælle dig at de har vundet en hånd på ”flod kortet”.

Der hvor det så begynder at blive en smule langhåret, er når vi giver ordene et helt nyt pokerudtryk, som slet ikke relaterer til det oprindelige ord. Lad os tage samme eksempel ”riverkortet”. Hvis du hører en person sige at, han fik det kort han skulle bruge for at vinde hånden, i ”billetten”. Så har han altså fået det kort han skulle bruge på ”riveren”. Det er blot et eksempel på poker udtryk, når det giver mening, og når det ikke gør.

Skabt for at kunne snakke sammen enklere

Poker udtryk er skabt for at, pokerspillerne bedre kan snakke sammen, uden at skulle bruge lange sætninger, og forklaringer. Derfor kommer man ikke udenom at poker udtryk er nødvendigt for at kunne kommunikere med andre pokerspillere. Mon ikke også om det vil være en smule kedeligt, hvis vi var foruden alle disse, til tider sjove poker udtryk.

Det lyder da sjovere at man, har fået knækket vaflerne af Københavns kommune. End at man har tabt med et par i esserne til et par i kongerne.

Læs om flere poker udtryk