Call, check, raise, pas, re-raise, all in, bet er blot nogle få af de udtryk, der bruges til at gøre indsatser på et pokerbord. Det kan virke skræmmende, men kogt ned er der aldrig mere end tre specifikke muligheder, du kan vælge af i alle poker spil.

Alle betting actions bliver lavet enten verbalt, eller via en håndbevægelse. Når du lærer spillet, er det bedst at bruge verbale udtryk, da disse ikke kan misforstås.

Bet: Den første gang nogen sætter penge på spil i en byderunde er et bet. Handling: foregår ved at annoncere det nøjagtige beløb for dit bet og føre den planlagte indsats på tværs af linjen på bordet (hvis ingen linje, så mod midten af bordet).

Call: At matche det bet, som en anden spiller at lavet før dig. Handling: foregår ved at annoncere call og ligge et antal chips lig med bet i puljen.

Check: Når der ikke et lavet et bet endnu, kan du i hånden vælge at checke og se et gratis kort eller vente på andre starter med et bet. Handling: Hvis du trykker din hånd to gange på bordet, eller laver en “Hold på bevægelige” sidelæns bølge. Bedste løsning vil dog stadig være at annoncere action verbalt.

Raise: At øge mængden af det bet, som en anden spiller har lavet. Handling: Placering af nok chips (minimum dobbelt nuværende bet med mindre spiller er all in) til raise et bet. Det er ikke tilladt at placere chips og derefter vende tilbage til din stack for at få mere, medmindre du tydeligt angiver dine intentioner forud for flytningen af de første chips.

All in: En No-Limit Hold’em handling der betyder, at du satser alle dine chips. Handling: bette alt hvad du har på tværs af linjen.

Re-raise: Du raiser et bet, og re-raise sker ved at et raise et raise. Handling: Samme som et raise.

Spillerunde: En spillerunde slutter, når alle spillere, der ikke har foldet har haft en chance for at spille og har satset det samme beløb af chips. Lad mig gøre det en lille smule klarere:

Hvis du er først til at handle, har du mulighed for at checke, eller Bet.
Hvis nogen før du har lavet et bet, har du mulighed for et Call, Raise eller Fold.
Hvis den første spiller laver et bet, og alle kalder, er runden færdig. Den oprindelige better har allerede haft en chance for at handle, og kan ikke komme til at handle igen i den runde.
Hvis den første spiller laver et bet, og en anden spiller raiser og de resterende spillere kalder, har den oprindelige spiller nu lov til at vælge en option på ny. Denne kan kalde, eller re-raise (eller folde). Hvis kald, runden er slut. Hvis re-raise, så har alle andre ved bordet en mulighed igen.

Læs mere om nogle dage, hvor betting struktur behandles.