Dota2

af Peter Anders Rasmussen

Er du, ligesom undertegnede, interesseret i det her spil, som de fleste dødelige blot kender fra Basshunter sangen? Så skal du læse med her, hvor jeg kradser i overfladen af den store verden der hedder ”Dota 2”. Det er et stort projekt, og derfor vil jeg kun ridse det store billede op – male omridset på maleriet om man vil. Så må vi farvelægge det på et andet tidspunkt.

 

Hvad går Dota 2 ud på?

Dota 2 er en videreudvikling af Dota, som udsprang i Warcraft 3 universet. Der er to hold i hver deres ende af banen. Hvert hold består af fem spillere, som hver især har en såkaldt ’hero’ de styrer. Målet er at ødelægge modstanderens ’ancient’, hvilket kan betegnes som en form for hovedbase. Hver hero kan stige i level, og dermed få bedre magier, mere liv og mere skade.

Dota 2 er et af de mest spillede spil på Steam, og meget populært inden for eSport-genren. Det kan ofte streames gratis på Twitch, hvilket gør det let og tilgængeligt. Hele eSport-genren er voldsomt populær i især Asien, men de store kommercielle kanaler herhjemme er også ved at få øjnene op for potentialet. Således har man på Zulu, fra den 7. september, kunne følge med i eSport-verden, hvor der bl.a. bliver vist kampe fra Dota 2. Det bliver vist under kyndig kommentering fra to af Danmarks eSports-konger: Jacob ’Maelk’ Toft-Andersen og Trols ’Synderen’ Lyngholt Nielsen.

 

Sværvægterne i Dota 2

Evil Geniuses
Ligesom i fodbold er der nogle hold, der bare dominerer scenen. Dermed vil det amerikanske hold ’Evil Geniuses’ – eller i folkemunde blot ’EG’, svare til fodboldens Barcelona. Den største turnering i Dota 2, ’The International’, har næsten lige været afviklet, og det blev med EG som sejrsherrer. For det fik de intet mindre end $6,6 millioner, hvilket også må siges at være en sjat. Der er ekstremt mange penge i Dota 2, hvilket har noget at gøre med dets popularitet, og meget dedikerede fans, som er med til at få de her præmiepujler i turneringerne til at vokse som en anden bønnestage op mod skyerne.
EG’s yngste spiller, Syed ’Suma1L’ Hassan er den yngste spiller der har vundet over $1 millioner, og han er kendt for at være en af de bedste Storm Spirits (en hero i spillet).
Team Secret
Et af top 3 holdene i verden. Team Secret var, sammen med EG, favoritter til at vinde The International. Secret havde vundet to store LAN-turneringer, foran EG før The International, og det var dermed naturligt at der var høje forventninger til dem. Secret skuffede dog fælt, og måtte nøjes med en 8. plads. For det fik de omkring $830.000.
Secret er et af de få europæiske tophold i Dota 2. Det er en verden der i høj grad er domineret af den asiatiske del af verden.

LGD
Det kinesiske hold, LDG, blev nummer tre ved The International 2015, hvilket udløste en præmiepulje på ca. $2,2 millioner. Sidste år blev de nummer 5. Altså et klassehold som dog består af relativt nye spillere.

 

Maleriet er ridset op

Som sagt er det en stor opgave at runde alle facetter af Dota 2, men det her var en mild introduktion til spillet. Der er ingen tvivl om, at familien Danmark kommer til at høre mere og mere om eSport-genren, og således vil bønnestagen blot vokse sig fed og fuldmæt…

 

Odds på eSport

Dota 2 og eSport generelt er nu blevet så populært herhjemme i det danske kongerige, at det er muligt at finde odds på Dota 2 kampe hos Danske Spil. På eOddset kan du oddse på CounterStrike: Global Offensive, Dota 2, Starcraft II og mere til, og det stopper ikke her. TV2 Zulu har nemlig også kastet sig over eSport, som kan følges live flere gange om ugen på Zulu.

De af os som kan huske pokerboomet i 2004, hvor Zulu vækkede en pokerdjævel i store dele af befolkningen ved at vise det danske pokerfyrtårn Gus Hansen vinde pokertrofæer og dollars i spandevis. Zulu solgte poker til det danske folk, og folket tog det til sig. Siden er gassen gået lidt af ballonen i den danske pokerverden, men pokerballonen er langt fra faldet til jorden endnu.

Vi håber, at Zulu kan være med til at skabe et vaskeægte eSport-boom i den danske befolkning, for spillene er sjove og smækfyldt med action, og så gør det da heller ikke noget, at du kan oddse på eSport hos flere forskellige bookmakere.